Tältä sivulta löydät yksityiskohtaisempia ohjeita ja vinkkejä joiden avulla taatusti onnistut ompelemaan ihania vaatteita kaavoillamme. 


VYÖTÄRÖN KUMINAUHAN OMPELU

SYLI-romper

LUNKI-haalarihousu


Ohjeessa neuvotaan ompelemaan kuminauha kiinteästi vyötärölle. Olemme valinneet ohjeisiin tämän työtavan jotta kuminauha ei pääse kiertymään. Tärkeintä tämän kohdan ompelussa on se, että venytät kuminauhaa ommellessa oikein. Kuminauhaa ei saa venyttää siten että neulat tai saumuri altistuu tälle venytykselle. Se aiheuttaa vain neulojen vääntymistä ja harmaita hiuksia. Tärkeintä on, että sinulla on oikea työote. Pidä napakka ote kuminauhan molemmista päistä. Kun venytät kuminauhaa paininjalan etupuolella, niin vastaavasti pidät siitä napakalla otteella kiinni paininjalan takana. Näin varmistat, että kuminauha venyy tasaisesti käsiesi välissä ja saumuri ei rasitu tästä venytyksestä.

Jos tämä työvaihe tuntuu kuitenkin liian hankalalta, niin voit tehdä vyötärön kuminauhan myös toisella tavalla. Lisää leikatessa vyötärön kuminauhan taitteelle saumanvara. Ompele vyötärön taite, kappaleen nurjat puolet vastakkain ja pujota kuminauha taitteen sisään. Tikkaa kuminauhan päät sivun saumanvaroihin.